Nieuws

Jeugd ESC strijdt om de Corona-cup

Eerste Coronacup gewonnen door Juventus

De jeugdcoördinator van JO9 en JO10 stond voor een mooie uitdaging: Hoe ga je in een periode dat kinderen geen competitie mogen spelen, toch een poging wagen om ze aan het voetballen te krijgen. Er mag in ieder geval getraind worden en we mogen ook onderling voetballen. De keuze viel dus op een mixtoernooi. De teams van O9-2 tot en met O10-1 hadden in totaal 35 spelers afgevaardigd die met elkaar in een 4 tegen 4 toernooi om de Coronacup gestreden hebben.

Teams als Juventus, Manchester City, PSG en Barcelona stonden zaterdag 24 oktober om 9:00 uur aan de aftrap van het toernooi. In de wedstrijden werd hard geknokt om de doelpunten en er klonk regelmatig gejuich over het veld. Er is veel gescoord en ieder team heeft wedstrijden gewonnen.

De eindstand:

8. Liverpool
7. Real Madrid
6. AC Milan
5. Manchester City
4. Bayern München
3. Barcelona
2. Paris Saint Germain

Uiteindelijk kan er maar één team winnen en dat was Juventus! Lucas, Colin, Jasper en Finn waren er in geslaagd om 7 wedstrijden 11 punten bij elkaar te sprokkelen, net zoveel als de nummer 2. Het doelsaldo gaf de doorslag. Met name de tegendoelpunten maakten dit keer het verschil.

Bijzonder aan dit toernooi is dat we de spelers zelf invulling aan de spelregels hebben laten geven. Het was mooi om te zien dat  dit zonder aansturing door volwassenen best goed liep. We kijken terug op een mooie, sportieve ochtend wat, als het even kan, zeker weer herhaald wordt.