Nieuws

Wederom winst ESC VR1, 7-0 tegen Be Quick’28 VR 4

Voor de supporters die er niet bij konden zijn!
Afgelopen zaterdag stond een thuiswedstrijd tegen Be Quick’28 VR 4 op het programma.
Na het verliezen van de tos was het aan Be Quick om de wedstrijd af te trappen. We zetten gelijk druk en veroveren de bal. Melissa Nap neemt de bal mee naar voren en geeft een voorzet op Sanne Meppelink, jammer genoeg komt de bal tegen de paal en krijgt Be Quick de kans om opnieuw op te bouwen. In de minuten die daarop volgen wordt er door beide partijen over en weer gespeeld, uiteindelijk gaat via Be Quick de bal over de zijlijn. Nádia Nap gooit de bal in de voeten van haar zus Melissa die de bal meeneemt richting de 16 waar ze opnieuw een voorzet geeft, ditmaal op Lisanne Huisman die de 1-0 binnen schiet! Na de aftrap is er gelijk weer druk op de bal, we willen de bal maar al te graag veroveren. Een paar minuten later is er opnieuw een kans voor Elburg. Noraly Kragt geeft een voorzet op Lisanne Huisman die opnieuw scoort, helaas wordt dit doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel. Hierna komt er onrust in het spel en maken we fouten waardoor Be Quick meer aan de bal komt en goed over kan spelen. Wel krijgen we nog een aantal kansen op het doel, helaas worden deze kansen niet afgemaakt. We gaan de rust in met een 1-0 voorsprong.
Na de aftrap wordt er gelijk weer fel gevoetbald. De bal wordt meegegeven naar voren en er wordt geschoten op het doel, de keepster onderschept de bal maar heeft deze niet klem vast waardoor Melissa Nap twee minuten na rust de 2-0 binnen kan schieten! Na de aftrap wordt de bal meteen weer veroverd en meegeven naar voren waar die uiteindelijk in de 16 van de tegenstander beland. Er wordt op een kluitje gevoetbald, maar in de drukte krijgt Lisanne Huisman met toeval de bal in haar voeten en haalt uit… waardoor de stand in de 49e minuut op 3-0 komt. Opnieuw wordt er afgetrapt, Be Quick heeft moeite om de bal te onderscheppen. Na wat over en weer passen is er in de 51e minuut een schietkans voor Noraly die voor de 4-0 zorgt! In de 53e minuut wordt er een voorzet gegeven door Sanne Meppelink. De keepster onderschept de bal maar die komt terecht in de voeten van Lynn Bruijnes die ervoor zorgt dat de stand 5-0 wordt! Twee minuten later volgt er vlak na de aftrap een voorzet van Melissa vanaf de achter achterlijn. Sanne Meppelink schiet de bal binnen en brengt hierdoor in de 55e minuut de stand op 6-0! Be Quick blijft vechten voor de bal en krijgt na de aftrap een kans op ons doel. Juliët komt goed uit haar doel en zorgt ervoor dat er niet wordt gescoord. In de minuten die volgen blijven er kansen ontstaan en wordt er goed overgespeeld. In de 70e minuut geeft Noraly een voorzet op Lisanne Huisman die de bal aanneemt en gericht in het doel van de tegenstander schiet. 7-0! Er wordt door gevoetbald en Be Quick komt weer meer aan de bal. Melissa is in duel met de aanvoerder en wordt nagetrapt. Hierdoor volgt een opstootje op het veld waarbij een aantal speelsters van Be Quick gemeen uithaalt naar meerdere speelsters van Elburg. De aanvoerder wordt met geel van het veld gestuurd. Hierna pakken we de wedstrijd weer op en proberen we nog een aantal keren te scoren.
Helaas konden we in de kantine niet onze overwinning vieren met een flesje Liefmans maar dat maakt de overwinning niet minder mooi.
Aankomende zaterdag spelen we een uitwedstrijd om 12:30 tegen Epe VR 2!