Nieuws

FriX CrossFysiotherapie continueert als Hoofdsponsor

Sinds februari 2016 is FriX CrossFysiotherapie te Elburg een vaste sponsor van de Elburger Sportclub. Op het Burgermeester Bode Sportpark zijn inmiddels meerdere teams te bewonderen met het logo van FriX CrossFysiotherapie op de shirts, trainingspakken of voetbaltassen. Vanaf 2017 is FriX CrossFysiotherapie toegevoegd aan de Hoofdsponsorgroep en ook de komende tijd verblijven ze verbonden aan de Elburger Sportclub. Als dank van waardering werd door Ronald Kuipers (ESC) een bos bloemen overhandigd aan de mede-eigenaren Mathijs Frik en Laurens Bank van FriX CrossFysiotherapie.

FriX CrossFysiotherapie is een jong en deskundige fysiopraktijk in Elburg. Bij FriX vind je alle fysio-expertises onder één dak: algemene en manueel fysiotherapeuten, psychosomatische en psychomotorische therapeuten en bewegingswetenschappers en een bewegingsagoog. Naast onze professionaliteit staan wij bekend om de gezellige en aangename sfeer.

Bij FriX maken wij gebruik van unieke en vernieuwende behandeltechnieken, de Deep Tissue Massage (DTM) en Active Release Techniques (ART). Wij combineren deze technieken met oefentherapie voor het opbouwen van je belastbaarheid in onze ruime trainingloodsen. Verder gebruiken wij deze loodsen ook voor groep/teamtrainingen voor teams van ESC. Het grotendeel van de teams binnen ESC heeft al eens een teamtraining gedaan.

Verder zijn er elke avond wel een of meerdere teamleden van FriX aanwezig bij ESC. Zo verzorgen wij voor het tweede seizoen de fysiotherapie, geven wij hersteltrainingen en krijgen zo goed als alle elftallen ondersteuning in fysieke en/of motorische training. Bij O8-O10 richting wij ons op het verbeteren van het motorisch vermogen en vanaf O11-O19 gaan we stapsgewijs aan de slag met fysieke training. Per lichting worden de trainingen opgebouwd, zodoende zorgen we voor een mooie continuering binnen de leeftijdsgroepen en zal de overstap naar de selectie elftallen op fysiek vlak kleiner zijn.

Daarnaast staat FriX betekend om nog twee andere specialismes:

  • Het FriX Vitaal programma ontwikkeld door onze psychosomatische therapeut, een vitaliteitsprogramma voor het behandelen van pijn en/of overbelastingsklachten, chronische pijnklachten of vermoeidheidsklachten.
  • De FriX Performance voor het monitoren, meten en analyseren van individuele en/of team (sport)data onder begeleiding van onze Bewegingswetenschappers. Wij zetten de Frix Performance in tijdens de revalidatie voor het meten van de progressie, visualiseren van de voortgang en om te bepalen of je weer fit genoeg bent om terug te keren naar je sport. Daarnaast zetten wij het in voor teammetingen, om door het seizoen de fitheid en progressie in kaart te brengen. Deze testen worden bijvoorbeeld ook uitgevoerd door de eerste selectie van ESC.

Bij de FriX Performance maken wij onder andere gebruik van kracht- en sprongtesten, sprint- en wendbaarheidtesten en uithoudingsvermogen,


Frix Crossfysiotherapie

Industriestraat 18a
8081 HG Elburg

T: 0613511950
E: praktijk@frixfysio.nl
W: www.frixfysio.nl