Nieuws

KNVB Voetbalfestival groot succes!

Maandagmiddag 22 februari was het KNVB Voetbalfestival op het Burgemeester Bode Sportpark. Alle basisschoolleerlingen van groep 3 tot en met groep 8 uit Elburg konden zich opgeven. Een mooie kans voor eenieder om op deze manier het voetbalspelletje te beleven en te ervaren. Het werd een enorm succes, dat bleek wel uit het aantal aanmeldingen. Er was plek voor 110 kinderen en al snel waren alle plekken vergeven. Er ontstond zelfs een wachtlijst. Het KNVB voetbalfestival bestond uit 11 voetbalvormen met en zonder bal, waarbij je zowel individueel als met een team scores kon halen en samen genieten van het voetbalspel. Onder een stralende zon en heerlijke lentetemperaturen beloofde het een prachtige dag te worden. Elke deelnemer diende zich vooraf te melden en werd ingedeeld in een groep en kreeg ook een scorekaart mee. Onder leiding van de vele vrijwillige trainers werd er in elf groepen van 10 jongens en meisjes aan de oefenvormen deelgenomen. Voor elke oefenvorm stond 11 minuten, uiteraard werd er om de drie of vier oefenvormen een pauze ingelast. Tijdens de pauze kreeg de jeugd van Elburg drinken aangeboden. De coördinator vanuit de KNVB en voorzitter Jaap van der Beek spraken alle deelnemers na afloop toe. Uiteraard was er voor iedere deelnemer een dik verdiend zakje chips waarna iedereen moe maar zeer voldaan naar huis gang. Ook langs deze weg nog een extra dankwoord voor alle vrijwilligers. Zonder hun inzet was dit KNVB Voetbalfestival niet mogelijk geweest!

Beelden zijn gemaakt door Harry ten Hove