Nieuws

#19 Van de voorzitter

Gelet op de huidige regelgeving voor het amateurvoetbal is het zeker dat de KNVB Regiocup voor de senioren definitief niet doorgaat. Wel mogen de senioren met ingang van 5 juni weer in teamverband trainen zonder beperkingen en ook onderlinge trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging.
Voor de jeugd t/m O17 wordt er wel een KNVB Regiocup georganiseerd op de vier zaterdagen in juni. Alle betreffende jeugdteams worden via de gebruikelijke infokanalen (website, mail, groepsapp) op de hoogte gesteld over deelname, poule-indeling en wedstrijdprogramma.

Intussen wordt er binnen de club hard gewerkt aan een terugkeer naar het oude normaal zodra de omstandigheden het weer toelaten en het uiteraard voor iedereen weer verantwoord is. Een mooi voorbeeld hiervan is de grondige opknapbeurt van onze kantine door een grote groep vrijwilligers. Complimenten hiervoor!

Ondanks de vaak moeilijke COVID-omstandigheden heeft iedereen binnen de club het afgelopen seizoen geprobeerd er het beste van te maken. Dit heeft veel gevraagd van onze flexibiliteit en ook de nodige energie gekost. We hebben mede daarom besloten om ons sportpark in de maand juli gesloten te houden. Iedereen kan dan de batterij weer helemaal opladen zodat we vanaf maandag 2 augustus met hernieuwd enthousiasme en vol energie het nieuwe seizoen kunnen aanvangen.

Begin mei is de nieuwe activiteitencommissie voor het eerst bijeengeweest. Het was een zeer constructief overleg waarin veel ideeën en suggesties de revue zijn gepasseerd. Concreet zijn er voor 2021 al een aantal activiteiten vastgelegd zoals de Nationale Voetbaldag en het Leeuwinnen Voetbalfestival (zaterdag 12 juni), de Startdag Jeugd en het Sponsortoernooi (zaterdag 28 augustus), het Sinterklaasfeest (zaterdag 4 december) en het Gerrit Nagelhout Darttoernooi (maandag 27 december). In de komende bijeenkomsten worden onder andere de volgende onderwerpen besproken: mogelijke aanvullende activiteiten in 2021 en het samenstellen van een uitgebreide activiteitenkalender voor 2022. Een mooie ontwikkeling.

In de bestuursvergadering hebben we het strategische deelplan “Facilitaire Zaken” vastgesteld. In de afgelopen maanden hadden we ook al drie strategische deelplannen vastgesteld: “Jeugdvoetbalbeleidsplan 2020-2025”, “Commerciële Zaken” en “Financiële Zaken”. In de komende maanden worden nog de strategische deelplannen “Leden- en vrijwilligerszaken” en “PR en Communicatie” behandeld. Alle zes strategische deelplannen vormen samen met de reeds vastgestelde Missie en Visie het totale verenigingsbeleidsplan dat we op de Algemene Ledenvergadering van maandag 4 oktober 2021 hopen te presenteren.

Afgelopen zaterdag beleefden we alweer de laatste keer van de voetbalschool en de inlooptrainingen O8-O10. Op 12 zaterdagen in maart, april en mei hebben weer veel jongens en meisjes deelgenomen aan deze beide evenementen. De voetbalschool werd telkens bezocht door ongeveer 40 voetballertjes en voetbalstertjes; de inlooptrainingen werden telkens door ongeveer 30 deelnemers bezocht, zowel leden als niet-leden. Vermeldenswaard is dat 21 jongens en meisjes afgelopen zaterdag een jeugdcontract hebben getekend en na de zomervakantie overgaan naar een echt jeugdteam van de Elburger Sportclub. We willen alle mensen bedanken die meegeholpen hebben om deze beide evenementen tot zo’n groot succes te maken.

Op zaterdag 12 juni a.s. organiseert de Elburger Sportclub de Nationale Voetbaldag gecombineerd met het Leeuwinnen Voetbalfestival. Het is de bedoeling om in de sfeer van de familiedag alle actieve leden op deze dag een gevarieerd programma aan te bieden.
Voor de jeugd t/m O12 bestaat het programma uit een EK Toernooi. Bovendien krijgt de jeugd van O10 t/m O12 nog een Penaltybokaal voorgeschoteld.
Voor de oudere jeugd van O13 t/m O19 en voor de senioren bestaat het programma uit een Beachvoetvolleytoernooi op de beachvelden van EVV op de ijsbaan.

Voor alle ESC-meiden én hun vriendinnen wordt op deze dag het Leeuwinnen Voetbalfestival georganiseerd bestaande uit allerlei voetbalvormen zowel individueel als in teamverband.
Ter omlijsting staat er voor de jeugd een megaspiderbaan en een springkussen klaar. Bovendien zal het buitenterras geopend zijn en komt er een ijscokar.

Het belooft dus een leuke, gezellige en actieve dag te worden uiteraard volgens de dan geldende COVID-regels én een prachtige afsluiting van een gedenkwaardig seizoen.

Jaap van der beek


Jaap van der Beek
Voorzitter