Nieuws

Gerjan Deetman nieuwe coördinator keepers

Bij deze willen we graag communiceren dat Gerjan Deetman komend seizoen niet alleen keeperstrainer zal zijn van de keepers van de 1e selectie en JO19-1. Maar ook de algehele coördinatie van de jeugdkeeperstraining op zich zal nemen.

Enkele seizoenen geleden is Gerjan teruggekeerd bij de club waar hij zelf vele jaren als keeper actief is geweest. Frans Koornberg, op dat moment keeperstrainer bij de 1e selectie, verleidde hem om te komen assisteren bij de keeperstraining van de selectiekeepers met als insteek om langzamerhand de rolverdeling om te draaien. Deze samenwerking beviel uitstekend en inmiddels is Gerjan niet meer weg te denken binnen de staf van de 1e selectie. Zijn passie en bevlogenheid weet hij over te brengen op de keepers, die dan ook graag de samenwerking met hem wilden verlengen.

Naast het trainen van de selectiekeepers en de jeugdkeepers van JO19. Wil Gerjan ook graag een bijdrage leveren aan de keeperstraining van de jongere jeugd. Zodat ESC niet alleen nu maar ook over 10 jaar verzekerd is van talentvolle keepers. De functie van Coördinator Keepers past dan ook uitstekend bij hem en we zijn blij dat hij deze functie wil vervullen. Vanuit deze functie wordt Gerjan verantwoordelijk voor de inrichting en organisatie van de keeperstraining binnen ESC. Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen én zichzelf ook blijvend te ontwikkelen, gaat hij de cursus Goalkeepercoach C doen. Als club zijnde juichen wij dat toe en uiteraard faciliteren wij dergelijke (vervolg)opleidingen graag.

Inmiddels staat de opzet voor de jeugdkeeperstraining al in de steigers voor komend seizoen! En wat mooi is om te vermelden, de selectiekeepers Bjarn Onderstal en Thomas den Besten, en de JO19 keepers Finn van der Heide en Joost van de Rozenberg, die getraind worden door Gerjan. Gaan samen met Sander Hendriks de jonge jeugdkeepers trainen. Ondanks dat keepers vaak als eenlingen gezien worden, laten ze hiermee zien een (h)echt team te zijn dat er samen voor zorgt dat ze hun toekomstige opvolgers gaan klaarstomen.