Nieuws

Indeling Middenbouw en Bovenbouw 2021-2022

Voorlopige indelingen middenbouw (o11 t/m o14) en bovenbouw (o15 t/m o19) voor seizoen 2021/2022 bekend!
Zoals reeds eerder aangegeven heeft de Commissie Voetbalzaken zich ten doel gesteld om het indelingsproces voor komend seizoen soepel, transparant en zorgvuldig te laten verlopen. De publicatie van dit bericht is het slotstuk van dit proces.

Hoe is het proces verlopen?
Onder regie en verantwoordelijkheid van onze Hoofd Jeugdopleiding, Wilfred Westerhuis, hebben de nieuw aangestelde hoofdtrainers van de verschillende leeftijdscategorieën o.b.v. eigen waarnemingen én met behulp van input van huidige trainers/coaches/leiders een kwalitatieve indeling gemaakt. Dit vanuit de visie dat het voor het voetbalplezier van ieder kind heel belangrijk is dat hij/zij op een ‘passend’ niveau speelt. Helaas komt het plaatje nooit helemaal perfect uit; soms zijn er te weinig spelers/speelsters in een bepaalde leeftijdscategorie en soms te veel. Omdat we de primaire verantwoordelijkheid hebben om iedereen een plek te bieden om lekker te kunnen voetballen, betekent dit in sommige situaties dat het individuele ideaalplaatje niet gerealiseerd kan worden. Daar waar dit van toepassing was hebben we geprobeerd dit zo individueel zo goed mogelijk uit te leggen om zodoende maximaal draagvlak voor de gemaakte keuzes te realiseren.  We hopen en denken daarin geslaagd te zijn.

Waarom is deze indeling voorlopig?
De indeling is voorlopig omdat:

  • Er nog nieuwe leden bij kunnen komen (de ervaring leert met name bij de jongere jeugd);
  • Meerdere teams ‘ruimer’ ingedeeld zijn omdat er nog sprake is van vervolgselectie waarbij in de komende weken/maanden inkrimping zal plaatsvinden waarmee andere teams aangevuld zullen worden;
  • Er op verzoek o.b.v. sec zwaarwegende argumenten nog geschoven kan worden;

Wanneer wordt de indeling definitief?
De indeling wordt uiterlijk definitief gemaakt in de week voorafgaande aan de eerste competitie-wedstrijd.

Wie wordt er straks leider/trainer/coach van het team van mijn zoon of dochter?
Nu de teamindelingen bekend zijn, gaan wij als Commissie Voetbalzaken aan de slag om het begeleidingskader rondom de teams in te richten. Bij een groot aantal teams zijn we daar al in geslaagd maar pas als we (vrijwel) alle posities hebben ingevuld zullen we in één keer een totaaloverzicht publiceren.
Feit is dat alle hulp altijd welkom is dus laat ons weten wanneer u bereidheid heeft om een actieve bijdrage te leveren aan het voetbalplezier van de kinderen. Heeft u geen verstand van voetbal? Geen probleem! We zoeken namelijk ook (bege)leiders en die hoeven niet perse verstand van voetbal te hebben.

Wat worden de trainingsdagen voor de nieuwe teams?
Onderaan dit  artikel staat een link naar het concept Trainingsschema 2021-2022. Mogelijk dat er nog enkele aanscherpingen komen maar dat zullen geen grote veranderingen zijn. Voor de zomervakantie zal het definitieve schema gecommuniceerd worden.

Wanneer wordt de indeling voor de Onderbouw (o8 t/m o10) gepubliceerd?
Deze indeling zal uiterlijk 1 juli gepubliceerd worden. Afgelopen zaterdag is er voor de laatste keer dit seizoen Voetbalschool (VBS) geweest en hebben maar liefst 21 kinderen een nieuw lidmaatschapscontract getekend. De komende gaan we deze geweldige instroom verwerken en kijken tot hoeveel teams we in de Onderbouw kunnen komen.

Bij wie kan ik terecht voor vragen/opmerkingen over de voorlopige indeling?
U kunt contact opnemen met Wilfred Westerhuis, Hoofd Jeugdopleiding ESC via onderstaande  contactgegevens:

w.westerhuis@elburgersc.nl
06-81179495

Indeling Middenbouw 2021-2022
Indeling Bovenbouw 2021-2022
Concept Trainingsschema 2021-2022