Nieuws

Nationale Voetbaldag en Leeuwinnen Voetbalfestijn

Afgelopen zaterdag dat werd er volop gevoetbald in Elburg. Zo organiseerde ESC de Nationale Voetbaldag en het Leeuwinnen Voetbalfestijn. ’s Morgens werd er gestreden in een onderling EK toernooi door de jongste jeugdleden van 8 tot en met 12 jaar. Daarnaast was er een ook een penaltybokaal. De winnaar van de penaltybokaal bij de jeugd 8 t/m 10 jaar is Jesse van Reeuwijk geworden. En bij de jeugd 11 en 12 jaar, was deze prijs voor Dylano van Triest. Ook de winnaars van de EK toernooien kregen een mooie prijs mee naar huis. Tevens waren er ook springkussens aanwezig en was er voor elke deelnemer gratis patat en ijs.

’s Middags was de beurt aan de oudere jeugd van 13 tot en met 18 jaar en de veteranen van ESC. Deze speelden een beachvolleybaltoernooi, op de door volleybalvereniging EVV ter beschikbaar gestelde tijdelijke beachvelden op de het terrein van ijsclub ST Elburg.

De pechprijs ging naar Lukan Jager, die na 3 minuten voetballen geblesseerd raakte bij de jeugd in de ochtend en helaas niet verder kon spelen.

Op het Burgemeester Bode Sportpark van ESC vond ’s middag het Leeuwinnen Voetbalfestijn plaats voor meiden van het 7 t/m 18 jaar. Iedereen kon zich gratis opgeven. In diverse oefen- en spelvormen werd er kennis gemaakt met de voetbalsport. Door de inzet van en groot aantal vrijwilligers en het stralend zonnige weer, werd het een mooie en prachtige dag om op terug te kijken.