Nieuws

Elburger SC in actie voor ALS

Zaterdag 28 augustus wordt er tijdens het jaarlijkse Sponsortoernooi bij de Elburger SC een actie gehouden voor ALS. Iedereen wordt opgeroepen om naar het Burgemeester Bode Sportpark te komen, om deze actie te ondersteunen. Het programma van die middag is:

  • 12:00 uur Kantine open
  • 13:00 uur aanvang poulewedstrijden Sponsortoernooi
  • 15:30 uur BBQ wordt aangestoken
  • 16:30 uur Aanvang Rad van avontuur
  • 17:00 uur finale
  • 18:00 uur Prijsuitreiking en uitreiking Cheque voor ALS aan Wim en Ada.
    Gedurende de hele middag wordt er gezellige achtergrondmuziek gedraaid.
    De BBQ blijft aan tot ongeveer 19:00/19:30.

Op 19 november 2020 heeft Wim Hengeveld de diagnose ALS gekregen. ALS is een progressieve ziekte van zenuwcellen waarbij de spieren geleidelijk uitvallen. De oorzaak van de dodelijke ziekte ALS is nog niet bekend. Ook bestaan er nog geen medicijnen die de ziekte kunnen stoppen of genezen.

Daarom is Ada, de vrouw van Wim een actie gestart om ALS Angels te haken. Deze actie is een groot succes maar anderen wilden hen daarom des te meer helpen en graag meer geld ophalen voor onderzoek naar ALS. Zoals Ada zegt “Wim kan hiermee niet geholpen worden, maar hopelijk in de toekomst andere mensen wel”. Rondom Wim’s Wandeling wilde men er een onvergetelijke dag van maken voor Wim en Ada en ook geld ophalen voor ALS. Helaas heeft men onlangs moeten besluiten, om vanwege de nodige maatregelen rond Corona, deze actie te moeten afblazen.

De Elburger Sportclub wil hen en diegene die dit voor hen wilden organiseerden een hart onder de riem steken en de opbrengst van het jaarlijkse Rad van Avontuur daarom aan dit mooie doel schenken. Net als andere jaren zal dit bedrag weer verdubbeld worden. Daarnaast zullen er die middag vanaf 16:00 uur broodjes hamburger en Sateetjes met brood verkocht worden. Vrijwilligers maken die ter plaatse klaar op de BBQ.

Daarom roept de organisatie iedereen op, om naar het Burgermeester Bode Sportpark te komen om deze actie te steunen. Het Rad van avontuur (100 nummers) draait ongeveer 5 keer en er zijn per ronde 5-6 prijzen te winnen. De hoofdprijs van iedere ronde is ter waarde van € 50,- of meer, het totale prijzenpakket bedraagt ongeveer € 600 – 700,-.

De prijzen zijn geheel belangeloos geschonken door de lokale ondernemers. De Elburger SC wil dan ook Hema Elburg, Topslagerij van de Weg, Massage Elburg, Oud Holland, KGS, VosVinos en enkele andere ondernemers heel hartelijke dankzeggen voor deze gulle giften.