Nieuws

Geslaagd sponsortoernooi heeft het mooie bedrag van €2.400,- opgebracht voor A.L.S.

Foto’s: Harry ten Hove en Kees Bruijnes – De Loermeeuw

Afgelopen zaterdag na afloop van het Sponsortoernooi, kon de Elburger SC een cheque van maar liefst € 2.400, – overhandigen aan Wim en Ada Hengeveld, voor hun actie A.L.S. ANGELS.

Het geld was bijeengebracht door loten te verkopen via het rad van avontuur en de verkoop van broodjes hamburgers en sateetjes. De Elburger SC verdubbelde nog eens het bedrag van de loten.

Onder veel belangstelling (ESC had wel 2x zoveel loten kunnen verkopen), werden de prijzen één voor één gedraaid en de gelukkige winnaar van de fraaie bureaustoel werd gewonnen door niemand minder dan Gerrit Bos, een vrijwilliger en ESC-er in hart en nieren.

Kapsalon Martin Leusink wint schaal
Het 10e Sponsortoernooi begon met een minuutstilte voor Leo Ruyter, een clubicoon, die eind vorig jaar onverwacht overleed. Leo (Mister ESC) was tijdens zijn geliefde Sponsortoernooi altijd van het geluid en van jongs af was hij al vrijwilliger in diverse functies bij ESC. Maar hij was ook bij diverse andere stichtingen en organisaties in Elburg zeer actief.

Na de poulefases werden de kruisfinales gespeeld. Kapsalon Martin Leusink versloeg Het Boothuis en in een spannende wedstrijd trok na een lange serie strafschoppen KGS uiteindelijk aan het langste eind tegen Frix CrossFysiotherapie. Vervolgens won Frix de strijd om de 3e plaats van Het Boothuis. In de finale, was al snel duidelijk dat Kapsalon Martin Leusink de sterkste was tegen KGS, ondanks dat de uitslag anders deed vermoeden. Het was net als tijdens de halve finale te danken aan de nog zeer jonge (17) maar talentvolle keeper Jordi van Gelder, dat het bij 1-0 bleef.

Na afloop werd de 10e Aalt Petersen Schaal uitgereikt door Marius Boersma, de trotse voorzitter van de toernooicommissie. Kapsalon Martin Leusink was al de 9e winnaar van dit toernooi! Hij dankte allen die dit toernooi mede mogelijk gemaakt hebben en alle vrijwilligers. In het bijzonder dank aan de scheidsrechters, die dit uitermate sportieve toernooi in goede banen wisten te leiden. De toernooicommissie hoopt dat volgend jaar dit toernooi weer in juni georganiseerd kan worden en keek terug op een zeer geslaagde dag, met name de actie voor A.L.S was het hoogtepunt van de dag.

Video’s Kees Bruijnes – De Loermeeuw

Video 1 Sponsortoernooi

Video 2 Sponsortoernooi