Nieuws

Linksom of rechtsom een zoektocht

Hoe het vaak gaat
Laatst moest het team van mijn zoon aantreden bij een club waar we nog nooit eerder waren geweest. Na het zoeken van een parkeerplaats begon de grote zoektocht naar de juiste kleedkamer, maar ook nog naar het juiste veld. Niemand kon ons vertellen waar we moesten zijn. Net op tijd voor de aftrap hadden we het veld weten te vinden. Ondanks het feit dat we ruim op tijd waren vertrokken was het nog een gehaast van jewelste. Op die manier wil je een wedstrijddag niet beginnen.

Dat is echter wel de manier waarop ook veel bezoekers van ons sportpark aan de aftrap verschijnen.

Hoe zouden we het zelf willen
Hoe fijn zou het zijn wanneer bezoekers van ons sportpark hartelijk ontvangen worden. Dat kan gaan om tegenstanders, scheidsrechters, maar ook toeschouwers. Deze gasten wil je kunnen verwijzen naar de juiste kleedkamer en/of het juiste veld en hen een goede en sportieve wedstrijd toewensen.

Om hier voor te zorgen zijn we op zoek naar gastheren en gastvrouwen.

Hoe ziet dat er dan uit
De taak kan als volgt omschreven worden. Allereerst is de taak in twee dagdelen is geknipt. Het eerste dagdeel vangt aan om 7:45 uur tot 11:15. Het tweede dagdeel is van 11:00 uur tot 14:30 uur.

Als gastheer / gastvrouw zorg je er voor dat:

  • er gecontroleerd is of alle kleedkamers open zijn
  • je zorgt voor een kan koffie (uiteraard voor jezelf, maar ook die je aan je gasten aan kan bieden)
  • als er wedstrijden zijn afgelast ben je de vraagbaak
  • uitreiken en innemen van de pionnen/hoedjes die de jeugdteams nodig hebben voor het uitzetten van het veld
  • ontvangen van spelers en staf van tegenpartij en verwijzen naar juiste veld en kleedkamer
  • ontvangen van scheidsrechters en verwijzen naar juiste veld en kleedkamer
  • uitreiken van reserve-kleding aan ESC-team wanneer tenue’s op elkaar lijken en weer innemen en controleren juiste aantal.
  • toezien op het invullen van de uitslagen op de klaarliggende formulieren
  • vraagbaak en wegwijzer zijn bij calamiteiten en blessures, zo kan het ook zijn dat je in een sporadisch geval 112 moet waarschuwen of een protocol onwelwording uit moet voeren.

Visitekaartje van de Elburger SC
Als gastheer / gastvrouw ben je het visitekaartje van onze vereniging. We vragen je ook om mee te denken hoe de gastvrijheid van onze vereniging vergroot kan worden en hier voorstellen voor te doen.

10 vrijwilligers gezocht
We zoeken op dit moment 10 vrijwilligers. De taak voer je met z’n tweeën per dagdeel uit. De hele dag door is het een komen en gaan van leden en bezoekers waarbij je dus veel interactie zal hebben.

Opgeven of informatie
Opgeven voor deze leuke taak kan door een mail te sturen naar vrijwilligerszaken@elburgersc.nl. Je kan via dit adres ook vragen stellen. Op den duur zullen we de planning en de roostering van deze taak via de app van voetbal.nl laten verlopen. Uiteraard helpen we je daar mee als dat nodig mocht zijn.