Nieuws

ESC verliest met 0-2 van koploper Hatto Heim

ESC ontving zaterdag koploper Hatto Heim, de club uit Hattem die alle zeven competitie wedstrijden tot nu toe had gewonnen. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen mocht er zaterdag geen publiek aanwezig zijn langs de lijn. Behalve een aantal mensen van de pers en begeleiding was het stil op het Burgemeester Bode Sportpark. De enige uitzonderingen vormden de kantine en sponsorruimte, deze vallen onder de horeca regels. Een aantal supporters had hier gebruik van gemaakt en keek vanaf een stoel achter glas. Tevens stonden er nog een aantal echte diehards achter het hek om een glimp op te vangen van de wedstrijd. Burgemeester Nathan Rozendaal van Elburg kwam persoonlijk kijken hoe ESC de corona maatregelen naleefde.

Op het veld ging de strijd de eerste helft gelijk op. Veel duels op het scherpst van de snede, zonder dat er aan beide kanten echte kansen gecreëerd werden. Vlak voor rust kwam Hatto Heim toch nog op een 0-1 voorsprong. Inmiddels was het op deze novemberdag al zo donker geworden, dat in de rust de lichtmasten aan gingen. De tweede helft liet Hatto Heim zien dat ze niet voor niets koploper waren in de zaterdag 3e klasse C. Met goed veldspel bleef Hatto Heim constant in balbezit. De Elburgers hielden echter goed stand. Alleen lukte het ESC niet of nauwelijks om de aanval te zoeken. Halverwege de tweede helft bracht ESC trainer Siemen Lindeboom drie verse krachten tegelijk binnen de lijn. Bas Flier en de spelers Daan van Ommeren en Thomas Hoogers, beiden uit de JO19-1. In de laatste tien minuten ging ESC op zoek naar de gelijkmaker. Via een kopbal van Robert Radstaak uit een corner was het bijna raak. Er volgenden nog een aantal kleine kansen, maar de gelijkmaker bleef uit. Vlak voor tijd kwam Hatto Heim via een uitbraak toch nog op 0-2. Zodat de drie punten meegingen naar Hattem en de ongeslagen status behouden bleef.