Nieuws

#26 Van de voorzitter

Afgelopen maand heeft nog maar eens duidelijk gemaakt dat het bijna onmogelijk is om langer dan een dag of een week vooruit te kijken. Persconferenties en maatregelen die elkaar in hoog tempo opvolgen maken het lastig om te voorspellen hoe het na de winterstop verdergaat.

Positief is in ieder geval dat de jeugd tot en met 17 jaar nog gewoon mag sporten, bewegen en trainen en onderlinge wedstrijdjes mag spelen. Daarom hebben we als Elburger Sportclub besloten om tijdens de extra lange Kerstvakantie onze voetbalvelden iedere doordeweekse middag open te houden van 13.30 tot 16.30 uur zodat de jeugd tot en met 17 jaar de mogelijkheid heeft om onder toezicht te sporten, bewegen en te trainen. Gezien de grote belangstelling van de jeugd om van deze gelegenheid gebruik te maken, kunnen we nu al spreken van een geslaagd initiatief. Dank aan allen die zich spontaan hebben aangemeld om toezicht te houden en die zo dit initiatief mede mogelijk hebben gemaakt!

Tot en met vrijdag 7 januari a.s. (uitgezonderd oudjaarsdag) gaan we in ieder geval door met dit initiatief. Hoe het daarna verdergaat, is sterk afhankelijk van de dan geldende maatregelen. Uiteraard communiceren we hierover tijdig via onze gebruikelijke infokanalen.

De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Een rookvrij sportterrein draagt bij aan het realiseren van een Rookvrije Generatie. De Elburger Sportclub wil hierin ook graag het goede voorbeeld geven en zet daarom vanaf 1 januari 2022 de stap naar een rookvrij sportpark. Zo bieden we iedereen een gezonde en veilige sportomgeving.

Door de aangescherpte coronamaatregelen is het ook dit jaar niet mogelijk om de traditionele Nieuwjaarsreceptie in onze eigen vertrouwde kantine te organiseren. De gezelligheid en de sfeer van de kantine zullen we dus moeten missen. Toch vinden we het belangrijk om samen met onze leden, vrijwilligers en andere belangstellenden kort terug te blikken op het afgelopen jaar en vooruit te blikken naar 2022. We doen dit in de vorm van een digitale nieuwjaarstoespraak van de voorzitter op onze website en op onze social mediakanalen.

In de bestuursvergadering hebben we een tussentijdse evaluatie van het vrijwilligersbeleid besproken. In het algemeen zijn we redelijk tevreden over de mate waarin onze leden deelnemen aan allerlei vrijwilligerstaken. Wel hebben we gemerkt dat het door COVID 19 moeilijker is om met onze leden in contact te komen en te blijven en om hen te mobiliseren voor vrijwilligerstaken. Ook hebben we enkele verbeterpunten besproken. Soms is het nodig om taken te herschikken omdat de animo voor sommige taken groot is en voor andere taken juist minder groot. Het deelnamepercentage van leden voor vrijwilligerstaken via de Voetbal.nl app moet omhoog. Ook moeten leden er nog beter van doordrongen worden dat het lidmaatschap weliswaar vrijwillig is, maar niet vrijblijvend; een goed functionerende vereniging drijft nu eenmaal op vrijwilligers!

De Grote Clubactie heeft dit jaar het mooie bedrag van 9015 euro opgebracht voor de Elburger Sportclub. Alle leden hartelijk dank voor de medewerking aan deze succesvolle actie.

De commissie voetbalzaken is volop bezig om de trainers voor het seizoen ’22-’23 vast te leggen. In dit verband zijn we blij dat we kunnen melden dat Siemen Lindeboom zijn contract als hoofdtrainer van onze eerste herenselectie met een jaar heeft verlengd. Voor de stabiliteit en de continuïteit op het voetbaltechnische vlak is dit een goede ontwikkeling.

Twee weken geleden hebben we een officieel verzoek in de vorm van een business case ingediend bij de Gemeente Elburg met betrekking tot de doorontwikkeling en uitbreiding van ons Burgemeester Bode Sportpark. De belangrijkste aandachtspunten in dit officiële verzoek zijn: de aanleg van een vijfde voetbalveld en de uitbreidingsmogelijkheden voor onze kantine en voor het aantal kleedkamers.

Vorige week is de politieke partij Algemeen Belang op een online werkbezoek geweest bij de Elburger Sportclub. In een prettige en informele sfeer hebben we met elkaar over de volgende onderwerpen gesproken: – de sportieve ambities van de Elburger Sportclub; – de doorontwikkeling en uitbreiding van het Burgemeester Bode Sportpark; – duurzaamheid.

Het is en blijft telkens weer bewonderenswaardig en hartverwarmend om de flexibiliteit, de creativiteit en de enorme inzet te zien van onze leden en vrijwilligers, evenals de steun van onze sponsoren. Al deze steun is nodig om onze club gezond en draaiend te houden. Het geeft ons tevens het gevoel en vertrouwen om samen met al onze leden, vrijwilligers en sponsoren van 2022 een mooi jaar te maken voor de Elburger Sportclub. Mede namens het bestuur wil ik iedereen een voorspoedig, sportief en vooral gezond 2022 toewensen.

Jaap van der Beek

Voorzitter