Nieuws

Inzamelen plastic flessen binnen ESC

Ook binnen ESC dragen we ons steentje bij aan een beter milieu. Dat doen we op veel manieren. Een van die manieren is dat we een officieel inzamelpunt zijn geworden voor plastic flesjes.

 

Statiegeld op PET-flesje

Vanaf 1 juli 2021 betaal je statiegeld voor een PET-fles met een inhoud tot 1 liter. Dit zijn alleen de plastic flesjes voor frisdrank en water.

 

In de oranje bak

Nieuw is nu dat je ook lege flesjes kunt inleveren bij vrijwillige inleverpunten. Bij ESC zijn we zo’n vrijwillig inzamelpunt geworden. We hebben daarvoor speciale bakken aangevraagd en gekregen. Deze zijn inmiddels ook al in de kantine geplaatst en zijn te herkennen aan de oranje deksel. Overigens houden we voorlopig ook de oude “ Barleduc-bakken” in gebruik. Deze bakken kon je altijd al in de kantine vinden en ze hebben nu een duidelijke inzamelsticker gekregen.

 

Inperken zwerfafval

Met deze bakken realiseren we dat de flesjes gescheiden ingeleverd kunnen worden en voorkomen we dat ze bij het restafval of op straat verdwijnen. We hopen met deze bakken dus ook het zwerfafval op en rond het sportpark terug te brengen.

 

Inkomsten voor ESC

Verder is het een goede oplossing omdat je een leeg flesje natuurlijk liever niet te lang met je meesleept. Als vrijwillig inzamelpunt mag je zelf kiezen of je het statiegeld teruggeeft.  Als sportclub hebben we er voor gekozen om het statiegeld zelf te benutten voor bijvoorbeeld verbeteringen op de club of om het ten gunste te laten komen van de jeugd.

 

Laat dop en etiket zitten

Heb je een flesje gekocht en is het leeg? Zorg dan dat je het etiket en de dop erop laat zitten en let op dat het flesje niet is geplet of platgestampt. Gooi het flesje in de daarvoor bestemde bak met de oranje deksel. We hebben er voorlopig twee op ons sportpark en ze zijn duidelijk te herkennen. Gooi alsjeblieft allen flesjes in deze bakken en geen ander afval. Gooi het restafval in de afvalbakken die daarvoor bestemd zijn.

 

We zijn blij dat we een vrijwillig inzamelpunt hebben weten te realiseren en daarmee het milieu en ook de clubkas van dienst zijn.