Nieuws

In Memoriam: Willem van den Hoorn (1948)

Maandagavond bereikte ons het verdrietige nieuws van het overlijden van Willem van den Hoorn. Juist afgelopen week stond er op deze website nog een ontroerend artikel hoe Willem, met behulp van Veluwse Wens Ambulance,  de bruiloft van zijn zoon Gerrit kon meemaken 6 mei j.l.

Onverwacht is er nu het bericht van zijn overlijden. Willem wist sinds december dat hij ziek was en niet meer beter zou worden. Een hele moeilijke boodschap voor hem die, samen met zijn vrouw Bertha, nog zo graag actief was.

Willem heeft veel voor onze club betekend. Jarenlang opende hij op zaterdagmorgen om 07.00u het sportpark, zette verse koffie en ontving de bezoekende teams. Bij thuiswedstrijden van het eerste elftal hing hij de sponsorvlaggen op en zorgde ervoor dat deze na afloop van de wedstrijden weer netjes opgevouwen in de kratten terecht kwamen. Daarnaast was hij elftalleider bij pupillenteams, draaide bij gelegenheid bardiensten en in een latere fase was hij onderdeel van de Gouden Handjes. Vele uren en kopjes koffie heeft hij in het Rondeel gedeeld met zijn ESC-vrienden. Ondertussen was ook Bertha actief in de keuken, de kantine en als gastvrouw in de businessclub. Dikwijls verleende Willem daar ook de nodige hand-en-spandiensten. Samen vormden ze zo’n mooi koppel. Niet allen in Elburg maar ook bij Vitesse in Arnhem.

Willem was een echte vrijwilliger, nooit zichzelf op de voorgrond plaatsend en altijd in een dienstbare rol. Daarbij was hij  bescheiden, immer vriendelijk en correct in de omgang met mensen. Meer dan terecht kreeg hij een plaatsje in ons jubileumboek. Elburger SC verliest in Willem een trouw en warm clubman.

Wij wensen Bertha, kinderen en verder familie en vrienden alle sterkte met het dragen van dit grote verlies.

Rouwkaart Willem van den Hoorn