Nieuws

Jan Bakker nieuwe bordsponsor bij de Elburger Sportclub

De Elburger Sportclub heeft een nieuwe bordsponsor mogen ontvangen. Angela Docter ondertekende namens Jan Bakker een 3-jarig contract. Als dank van waardering werd een fraai boeket bloemen overhandigd door sponsorlid commissie Jan Hulleman.

Jan Bakker is een ondernemend familiebedrijf. Ze verzorgen o.a. de distributie en handel van diverse fourageproducten, aardappelen en bijna alle soorten mest. Ook verzorgen ze het transport voor de infra. Ze werken er met een hecht team samen aan om bij te dragen aan het succes van de agrarische sector.

Begin
In 1985 startte Jan Bakker met de fouragehandel. Vanwege de vele contacten met boeren volgden hierna de mest-en aardappelhandel. En om dit alles te vervoeren werd ook transport aan de bedrijfsactiviteiten toegevoegd. Vanuit de persoonlijke interesses van Jan Bakker kwamen daar in de loop der jaren nog vier melkveehouderijen en een akkerbouwbedrijf bij. In juni 2019 vestigde ze zich op bedrijventerrein H2O, op een zichtlocatie aan de A28 en A50.

Locatie
Een aantal jaren geleden werd een grotere locatie voor het bedrijf gezocht. Het uitgangspunt daarbij was dat ze in de regio wilden blijven, bij voorkeur in de gemeente Oldebroek. Ze hebben hier een compleet mobiliteitscentrum gerealiseerd met naast het kantoor en werkplaats, een tankstation, weegbrug, wasstraat en bandencentrum waar ook anderen gebruik van kunnen maken.

Goede arbeidsomstandigheden vindt het bedrijf belangrijk. Daar hoort wat hen betreft ook de zorg voor het wagenpark bij: dat ziet er goed uit, hun chauffeurs zijn trots op het materiaal. De sfeer binnen het bedrijf is daarbij ook belangrijk. Ze zijn een familiebedrijf, laagdrempelig, zonder overbodige managementlagen en staan tussen en achter hun medewerkers. Dat typeert hen.

Bewuste voetafdruk
In hun plan voor maatschappelijk verantwoord ondernemen geven ze veel aandacht aan veiligheid op het werk en aan milieu en klimaatverandering. Ze vinden veiligheid op het werk net zo belangrijk als aandacht voor duurzaamheid. Ze zijn hierover voortdurend in gesprek met hun medewerkers, zodat zij zich bewust zijn van veilig werken. Kijken we naar milieu en klimaat dan rijdt nu 20% van hun vrachtauto’s op HVO100, een praktisch CO2-neutraal alternatief voor diesel. Dat levert een CO2 besparing op van 89% in vergelijking met gewone diesel. Verder rijden er sinds eind vorig jaar 3 elektrische trucks in het wagenpark en ontvangen ze deze maand hun eerste, volledig emissievrije, trucks die op waterstof rijden. Daarnaast produceren ze met de zonnepanelen op hun daken meer energie dan ze zelf gebruiken.

De kracht van samenwerking
Samen staat bij Jan Bakker centraal. Niet voor niets is hun slogan: “Samen Sterk”. Dat is terug te zien in de bedrijfsvoering, tussen medewerkers onderling maar ook in regionale synergie met (sport)verenigingen. Overwinningen én nederlagen horen ook bij het bedrijfsleven, dat hebben ze in de basis gemeen met Elburger Sport Club. Ze steken graag de handen in elkaar om onze mooie club de komende jaren te ondersteunen.

Samen bereiken we meer, op alle mogelijke terreinen.

Namens het gehele Jan Bakker team wensen we alle ESC leden alvast een sportief en succesvol voetbalseizoen 22/23!

Jan Bakker
Duurzaamheidstraat 78
8094 SB Hattemerbroek

W: www.janbakker.nl
T: 085 301 33 00
E: [email protected]