Nieuws

Voorlopige indeling Jeugd voor seizoen 2022/2023 bekend!

Bij deze maken we de voorlopige indeling bekend van alle jeugdteams voor het seizoen 2022-2023.
Onderstaand geven we een toelichting op het indelingsproces en kan er doorgeklikt worden naar de teamindelingen.

Hoe is het proces verlopen?
Onder regie en verantwoordelijkheid van onze Manager Jeugdvoetbal, Wilfred Westerhuis, hebben de nieuw aangestelde hoofdtrainers van de verschillende leeftijdscategorieën o.b.v. eigen waarnemingen én met behulp van input van huidige trainers/coaches/leiders een kwalitatieve indeling gemaakt. Dit vanuit de visie dat het voor het voetbalplezier van ieder kind heel belangrijk is dat hij/zij op een ‘passend’ niveau speelt. Daarnaast hebben we alle spelers/speelsters de gelegenheid gegeven om kenbaar te maken bij welk vriendje/vriendinnetje ze graag ingedeeld zouden willen worden; de zogenaamde sociaal gewenste indeling. Helaas komt het plaatje nooit helemaal perfect uit; soms zijn er te weinig spelers/speelsters in een bepaalde leeftijdscategorie en soms te veel. Omdat we de primaire verantwoordelijkheid hebben om iedereen een plek te bieden om lekker te kunnen voetballen, betekent dit in sommige situaties dat het individuele ideaalplaatje niet gerealiseerd kan worden. Daar waar dit van toepassing was hebben we geprobeerd dit individueel zo goed mogelijk uit te leggen om zodoende maximaal draagvlak voor de gemaakte keuzes te realiseren.  We hopen en denken daarin geslaagd te zijn.

Waarom is deze indeling voorlopig?
De indeling is voorlopig omdat:

  • Er nog nieuwe leden bij kunnen komen (de ervaring leert met name bij de jongere jeugd);
  • Selectieteams ‘ruimer’ ingedeeld zijn omdat er nog sprake is van vervolgselectie waarbij in de komende weken/maanden inkrimping zal plaatsvinden waarmee andere teams aangevuld zullen worden;
  • Er op verzoek o.b.v. sec zwaarwegende argumenten nog geschoven kan worden;

Wanneer wordt de indeling definitief?
De indeling wordt uiterlijk definitief gemaakt in de week voorafgaande aan de eerste beker-/competitiewedstrijd.

Wie wordt er leider/trainer/coach van het team van mijn zoon of dochter?
Bij een groot aantal teams is dit al bekend. Zie hiervoor de teamindeling. Maar helaas hebben we ook nog een aantal vacatures te vervullen. Is dat van toepassing binnen het team waar uw zoon/dochter in komt te spelen en bent  bereid te helpen? Laat het ons dan weten! Heeft u geen verstand van voetbal? Geen probleem! We zoeken namelijk ook (bege)leiders en die hoeven niet perse verstand van voetbal te hebben.

Wat worden de trainingsdagen/-tijden voor de nieuwe teams?
Onderaan dit  artikel staat een link naar het Trainingsschema 2022-2023. Deze zal na de zomervakantie van kracht zijn. Mogelijk dat er nog enkele aanscherpingen komen maar dat zullen geen grote veranderingen zijn.

 

 

Ik heb mijn zoon/dochter aangemeld maar hij/zij is niet in een team ingedeeld. Hoe zit dat?
In de leeftijdscategorie JO08 & JO09 hebben we per team 7 spelers max ingedeeld (m.u.v. JO10-1). Deze teams spelen in wedstrijden 6v6 en hebben dus één wissel. We hanteren een maximum van 8 spelers voor deze teams. Er is in deze teams dus ruimte voor een extra speler maar die ruimte benutten we pas na de zomervakantie. Het geeft ons namelijk de flexibiliteit om aanmeldingen in de maanden juli en augustus zo goed mogelijk ‘op te vangen’. We hanteren daarbij de volgorde van aanmelding. We kunnen bij deze in ieder geval de garantie geven dat er voor iedereen die zich voor 1 juli heeft aangemeld ook daadwerkelijk een plekje in een team zal zijn.

Bij wie kan ik terecht voor vragen/opmerkingen over de voorlopige indeling?
U kunt contact opnemen met Wilfred Westerhuis via onderstaande  contactgegevens:

[email protected]
06-81179495

 

Voorlopige indeling Jeugd 2022-2023

Trainingsschema 2022-2023 versie 1