Nieuws

Familiedag Elburger SC

Zaterdag 25 juni stond het Burgemeester Bode Sportpark in het teken van de familiedag van de Elburger SC. Om 10.00 uur begon de jeugd onder 7 tot en met 12, aan een voetbalmixtoernooi en was er de penaltybokaal. Er werd in gemengde teams per leeftijdscategorie gevoetbald. Voor de winnende teams en de winnaars van de penaltybokaal waren er leuke prijzen te verdienen. Tussendoor was er nog de uitreiking van de prijswinnaars van de kleurwedstrijd. Deze kleurwedstrijd werd gehouden onder de basisschoolleerlingen, welke mee hebben gedaan aan de jeugdactiviteiten van ESC en stichting Wiel. Na afloop was er voor iedereen gratis ranja, patat en schepijs (van Casa Piccola) te verkrijgen.

De gehele dag was er op veld 2 voor de jongste jeugd een springkussen Piratenboot XXL en een Megaspiderbaan aanwezig om zich helemaal uit te leven.

De jeugd onder 13 tot en met 17 kon vanaf 13.30 uur terecht op veld 3 en 4. Daar werden diverse activiteiten georganiseerd, zoals voetgolf, slagbal, voetbalsjoelen en een levend tafelvoetbal. Op veld 1 speelden vanaf 13.30 uur, de senioren een mixtoernooi.

Daarna was het om 17.00 uur tijd voor de huldiging van de jubilarissen van de Elburger SC. Jarenlang was het door verschillende oorzaken onduidelijk wie hoe lang lid was van de vereniging Elburger SC. Na veel uitzoekwerk is er eindelijk duidelijkheid gekomen in het ledenbestand. De lijst met jubilarissen was zodoende inmiddels al opgelopen tot 86 leden. Tijdens de familiedag van ESC werden alle jubilarissen van harte uitgenodigd en in het zonnetje gezet. Ook hun aanhang was hier in grote getale aanwezig. In totaal waren 66 jubilarissen aanwezig tijdens deze familiedag.

De jubilarissen van 25 jaar lid, 40 jaar lid en 50 jaar lid werden gehuldigd, met terugwerkende kracht. Op het hoofdveld werd iedereen een voor een naar voren geroepen door voorzitter Jaap van der Beek. Daar kregen de jubilerende leden een speld van de Elburger SC, een reep ESC chocolade en een bos bloemen uitgereikt.

De groep leden die 50 jaar of langer lid zijn van de Elburger SC bestaat uit: Herman Ponstein, Aalt Hulleman, Evert Ruijter, Arie Visscher, Teunis van Putten, Gerrit ten Have, Henk Land, Harrie Petersen, Fred Zoet, Brandy Doornwaard, Gerrit Visscher, Henri Boer, Evert Ruyter, Coen Visscher, Wilhelmus Deetman, Wim Hollander, Henk Hulst en Wichert Jansen. Met in totaal 63 lidmaatschapsjaren is Wichert Jansen het langst lid van de vereniging. Vanaf nu is het bedoeling elk jaar de leden van 25 jaar, 40 jaar en 50 jaar lid te huldigen.

Ook werd ESC 5 gehuldigd voor het behaalde kampioenschap in de 6e klasse 09. Bijna 10 jaar lang stond ESC 5 bekend als de eeuwige nummer 2.  Het kampioenschap had ESC 5 mede te danken aan het feit dat sv Urk 9, wist te winnen tegen directe concurrent VSCO ’61 8. Het team van sv Urk 9 was door ESC 5 ook uitgenodigd in Elburg voor de familiedag en het kampioensfeest, waar ook dankbaar gebruik van werd gemaakt. Door voorzitter Jaap van der Beek werd de kampioensschaal uitgereikt aan ESC 5. Na afloop van de familiedag werd het kampioensfeest voortgezet in café De Haven tot in de late uurtjes.

Op de familiedag was er voor iedereen tegen gereduceerd tarief broodjes hamburger en saté verkrijgbaar van de bbq. DJ Miguel maakte met zijn muziek er een leuk feest van. Het was een leuke en gezellige dag. Uiteraard mede dankzij de vrijwilligers van de activiteitencommissie en de overige vrijwilligers, die deze dag mede mogelijk gemaakt hebben. Hartelijk bedankt hiervoor. Iedereen alvast een hele fijne vakantie en we hopen iedereen terug te zien op de aftrapdag van de Elburger SC op zaterdag 27 augustus.